Jeg har efterhånden været i Berlin en del gange, så det er ikke længere centrum og top 10-sights, der tiltrækker min opmærksomhed. Det er derimod en tur fra Uhlandsstrasse til Warschauer Strasse med U1 eller en cykeltur ned ad landingsbanen i den gamle Tempelhof-lufthavn, der er blandt mine nye favoritter. Her er lidt tips til skønne steder i Berlin, som jeg kan besøge gang på gang.

Shopping

Jeg har altid nogle faste butikker jeg SKAL forbi, når jeg er i Berlin. Made in Berlin på Neue Schönhauser Strasse i Prenzlauer Berg er et paradis af genbrugstøj, og man går aldrig tomhændet derfra.

Made in Berlin

Når man alligevel er i nabolaget bør man lægge vejen forbi Muji, der ligger ved Hackescher Markt. Her kan man nærmest få alt til boligen, men jeg er mest begejstret for alle deres fine kontorredskaber. Krydser fingre for at Muji snart kommer til Danmark!

skønne steder i Berlin
Marheineke Markthalle

Herefter kunne turen med fordel gå til Kreuzberg og Marheineke Markthalle, der minder om Torvehallerne i København, men varerne er til mere overkommelige priser. Lige uden for hallen på Marheinekeplatz finder man et skønt loppemarket hver weekend Trödelmarkt Marheinekeplatz. I den anden ende af pladsen ligger supermarkedet Alnatura med masser af lækre økologisk og plantebaserede varer.

skønne steder i Berlin
Trödelmarkt Marheinekeplatz

Caféer og restauranter

Til den tidlige morgenkaffe eller -mad er caféen New Deli Yoga i Kreuzberg et super valg. De serverer blandt andet en lækker Bircher-müsli. Cirka 20 minutters gang herfra ligger burgerstedet Kreuzburger (Oranienstraße 190), hvor man kan nyde vegetarvenlige burgere til frokost. Når man alligevel er i Kreuzberg fortjener caféen Mano også et besøg. Den ligger på et gadehjørne ved U-bahn-stationen Görlitzer Bahnhof, og her kan man sidde og nyde en kop eftermiddagskaffe eller en øl.

New Deli Yoga
New Deli Yoga

Hvis du derimod er i Prenzlauer Berg kan Kaffemitte anbefales til indtagelse af frokosten og eftermiddags(is)kaffen. Et alternativt sted at indtage aftensmaden er Restaurant Unsichtbar, hvor middagen indtages i mørke. Man vælger en menu baseret på for eksempel kød, kylling eller vegetariske råvarer og bliver så præsenteret for en 3 eller 4 retter. Det er en spøjs oplevelse at spise i mørke, og lugte- og smagssansen bliver virkelig styrket.

Kaffemitte
Kaffemitte

Håber at I finder inspiration i mine tips!

Skriv et svar