Ovenpå en december med masser af lækker mad, kager og andet guf, vil jeg lige dele opskriften på denne lækre og nemme kage. Jeg elsker kage og min go-to kage er denne lækre svampede banankage med chokoladestykker. Den er let at lave og er samtidig en perfekt måde at komme af med overmodne bananer på. Kagen får meget af sin sødme fra bananerne, så det er ikke en bombe af tilsat sukker. Hvis du vil have en lidt mindre svampet udgave, så kan du nøjes med 2 bananer.

Ingredienser
  • 3 æg
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100g smør
  • 3 bananer
  • 80g mørk chokolade

Pisk æggene sammen i en skål og tilfør sukker og vaniljesukker. Bland mel og bagepulver sammen for sig og rør derefter de to blandinger sammen. Mix blødt eller smeltet smør i dejen. Mos bananerne og hak chokoladen fint, før der vendes i dejen. Smør en springform, som dejen hældes i. Bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter.

Kagen smager skønt for sig selv, men hvis du skal servere den som dessert kan den nemt piftes op med lidt skyr, friske bær eller en frugtsorbet.

Skriv et svar